Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков определи работна група, която да

...
Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков определи работна група, която да
Коментари Харесай

Рашков разпореди анализ на Закон за движение по пътищата

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков определи работна група, която да направи разбор на действащия Закон за придвижване по пътищата, съобщиха от Министерство на вътрешните работи.

Целта е да се направи повсеместен обзор на нормативната база.

В претекстовете към заповедта е посочено, че в изискванията на настоящия ЗДвП не се реализират в целокупност задачите, заложени в Националната тактика за сигурност на придвижването по пътищата в Република България - 2021-2030 г. 

От Министерство на вътрешните работи показват още, че за да се понижи броят на злополуките и на потърпевшите, е нужно да се продължат напъните за рационализиране на нормативната база, регламентираща разпоредбите за придвижване по пътищата, отговорностите и отговорностите на всички участници.

Специално внимание групата би трябвало да обърне и на отговорностите на всички институции по повод на пътната сигурност и взаимоотношението им.

На базата на разбора ще бъдат направени съответни оферти и рекомендации,

в това число дали е нужен напълно нов закон. Те ще бъдат подложени на необятна полемика с присъединяване на специалисти и представители на всички структури, ангажирани с проблемите на пътната сигурност, допълват от Министерство на вътрешните работи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР